Haber

Kadın Ustalar Red Bull Amhapiko Fellow'u oldu

Kadın Ustalar projesi, ülke genelinde kadınlara farklı meslek gruplarında ücretsiz kurslar ve sonrasında iş imkânları sağlayan bir girişim. Biz de Red Bull Amaphikoağının yeni üyesi Kadın Ustalar'ı, projenin kurucuları Sibel Ayhan ve Seyhun Ayhan’a sorduk.
Sadece üzülmekle dünyayı güzelleştirmek mümkün değil.
Kadın Ustalar projesi fikri ilk ne zaman, nasıl bir anda ortaya çıkmıştı? Sizi böyle bir girişimi başlatmaya motive eden başlıca şeyler nelerdi? Dönüm noktası dediğiniz bir an var mı sizi harekete geçiren?
Her şey 14 ay önce gördüğüm bir ilanla başladı. Çocuklarıyla birlikte maruz kaldığı şiddet sonucunda yaşadıklarını anlatan bir annenin ilanıydı. Anne, üç çocuğuna bakmak için iş aradığını ama küçük bebeği nedeniyle kapıların yüzüne kapandığını, diğer iki çocuğuna bakabilmek için bebeğini iyi bir aileye evlatlık vermek istediğini belirterek yardım arıyordu. Bu ilanı gördüğümüzde yaşadığımız travma, bize bu projenin temellerini attırdı.
Elbette, birçok insanın yaptığı gibi retweet ederek hayatımıza devam edebilirdik. Her akşam haberlerde, kadınların yaşadıklarını görüp üzülen ne kadar çok insanız. Ama harekete geçmek lazım artık. Sadece üzülmekle dünyayı güzelleştirmek mümkün değil.https://www.redbull.com/tr-tr/kadin-ustalar-girisimi-roportaj