Haber

"Kadın Ustalar Hareketi" Başlıyor.


Kadın istihdamını arttırabilmek ve özellikle ihtiyaç sahibi her yaştaki Kadının ayakları üzerinde durabilmesini sağlayacak “Kadın Ustalar Hareketi” başlıyor.Yaklaşık 30 İş kolunda,tüm eğitim masrafları “kadinustalar.com” öncülüğünde sponsor firmalar tarafından karşılanacak olan, seçtikleri iş kollarıyla ilgili eğitimlerin Uzmanları tarafından verileceği proje ile 8 ayda 21 İl de 1000 Kadının “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alarak iş başı yapmalarını sağlayacak. 
Kadinustalar.com Genel Müdürü, uzun yıllar Türkiye’nin büyük şirketlerinde Üst Düzey Yöneticilik yapmış ve birçok ses getiren Kamu Projesini  yönetmiş bir isim Seyhun AYHAN.
Seyhun AYHAN; Projenin çıkış noktasının sosyal medyada karşılaştığı ve genç bir annenin, maddi imkansızlıkları ve iş bulamaması nedeniyle bebeğini vermek istediğini belirten bir ilan görmesi olduğunu belirtti.
İŞİN CİNSİYETİ,  OLMAZ USTASI OLUR 
Seyhun Ayhan ,”Ülkemizde Kadınlarımız kendilerine layık görülen bir hayatı yaşamaya mecbur bırakılıyor. Başlarına gelen herhangi bir olumsuzlukta çaresizce ortada kalan birçok anne var. “kadinustalar.com, kadınlarımızın iş hayatında var olmalarını hem de bu süreçte hiçbir sermayeleri olmadan, onların adına tüm süreçlerin planlanarak yönetileceği bir destekle kısa sürede iş başı yaparak paralarını kazanabilecekleri bir yardım eli projesidir.” dedi. 
Kadınların iş hayatında belli görevlerde istihdam edilebildiğini , bir çok işin erkek işi olarak nitelendirildiğini belirten Ayhan; “İşin cinsiyeti olmaz , ustası olur “ fikrinden yola çıkarak binlerce kadına iş imkanı sağlamayı amaçlıyoruz dedi.
Tamamen Özel Sektör İş birliğiyle finanse edilen projeye dahil olmak isteyen kadınların sadece kadinustalar.com adresinden başvuru yapmaları yeterli oluyor. Ardından seçtikleri iş kolları için bulundukları şehirde açılacak kursa katılacak  kadınların, tüm eğitim masrafları, günlük harcırahları ve kurs süresince SGK ‘ları kadinustalar.com tarafından karşılanacak. Proje kapsamında kadınlara Mesleki Yeterlilik ,İş Güvenlik ,Tıbbi Eğitimler ,Sektörel yenilikler, temsil , satış, pazarlama ve sosyal medyanın ticari kullanımları konularında Türkiye’nin alanında önemli İsimleri tarafından eğitimler verilecek. 
Eğitimi tamamlayan Tüm Kadınların “Mesleki Yeterlilik Sertifikası” sınav masrafları da kadinustalar.com tarafından karşılanacak . Belgeyi almaya hak kazanan Kadın Ustalar dilerlerse bulundukları lokasyondan  gelecek iş taleplerine ücretsiz yönlendirilecekler, dilerlerse de sponsor firmalarda iş başı yapacaklar. MYK Belgeli Kadın Ustaları istihdam eden firmalar, devlet tarafından sunulan SGK teşviklerinden yararlanacaklar